Duurzaam en Groen

Het Rietfestival gaat voor duurzaam. Dat is onze ambitie ter bescherming van het natuurgebied. De boten waarmee je naar de podia in het riet vaart zijn elektrisch. Met de auto naar Kalenberg komen kan, maar de parkeerterreinen zijn buiten het dorp. Kom bij voorkeur wandelend of op de fiets.

Afval

Ter bescherming van de natuur ambieert de organisatie van het festival een milieuvriendelijke oplossing voor afval toe te passen. Niet alleen door een diversiteit aan containers te plaatsen zodat afval kan worden gescheiden, maar ook om het afval te minimaliseren of hergebruik te stimuleren.

Het weer

Bij regen gaan de concerten gewoon door. De podia zijn overdekt maar het publiek zit in de open lucht. Wij adviseren je om zo nodig regenkleding mee te nemen, geen paraplu.

Kaarten en informatiebalie

Kaarten zijn alleen online te koop. Je kunt je e-ticket uitprinten of tonen op je telefoon bij de start van de Wandelconcerten of bij de opstap van de Vaarconcerten. Kaartjes kunnen wij helaas niet terugnemen. Voor vragen kun je terecht bij de informatiebalies bij de opstapplaatsen van de boten of in het centrum.

Reis en verblijf

Op de fiets naar Kalenberg en het Rietfestival is een schilderachtige kennismaking met een wondere wereld. Onderweg naar het waterdorp passeer je rietkragen, moerasbos, slootjes en met een beetje geluk kun je een spelende otter of een schuwe roerdomp tegenkomen.

Kalenberg is tijdens het Rietfestival zo veel mogelijk autovrij (uitgezonderd bewoners). Met de auto bereik je Kalenberg via de A6 (afslag weerribben en volg borden Kuinre of Marknesse) of de A32 (afslag Steenwijk en volg borden Weerribben) of kun je navigeren op Kalenberg.
Zodra je het dorp binnenrijdt word je door middel van borden naar de juiste parkeerplek verwezen. Vanaf de parkeerplaatsen kun je wandelend of fietsend naar het centrum van het dorp. Of je stapt in een van de twee elektrische pendelbusjes die heen en weer rijden van de parkeerplaatsen naar het centrum.

Kom je met de trein, dan is het dichtstbijzijnde station Steenwijk. Op station Steenwijk stoppen en vertrekken Intercity’s van en naar Den Haag, Leeuwarden, Utrecht Centraal, Rotterdam en Zwolle. Op het station zijn OV – fietsen en elektrische fietsen te huur. De afstand naar Kalenberg is 15 kilometer.
Vanaf parkeerterrein P1 kun je er voor kiezen om varend naar het dorp te gaan door een boot of kano te huren. Wandelen naar het centrum (20 minuten) is een mooi avontuur door de natuur.Overnachten en uw muzikale dag uitbreiden met een verkenning van de natuur en andere bezienswaardigheden? Van harte attenderen wij je op de website van
Nationaal Park Weerribben-Wieden. Deze website is je persoonlijke gids met verhalen, wandel- en fietsroutes, accommodaties en de mooiste plekjes. Handig is ook hun app. Daarmee vind je snel alle hotels, B&B’s, campings en vakantiewoningen in de omgeving.

weerribben app voor androidweerribben app voor iOS


Kinderen

Het plan was om voor kinderen van 6 tot 12 jaar een speciale kinderactiviteit te organiseren in het teken van ‘Watermuziek’.
Helaas kan door omstandigheden deze Kinderactiviteit geen doorgang vinden.

Zitgelegenheid

Bij alle podia bij de Wandelconcerten zijn zitplaatsen. Heb je een kaartje voor een Vaarconcert dan beleef je de optredens vanuit de boot.

Mobiliteit

Heb je een kaart gekocht voor de Wandelconcerten dan is die wandeling er naar toe qua afstand goed te doen. Hoge hakken worden echter afgeraden, want ook bij droog en zonnig weer kunnen de tuinen nog zompig zijn. Onderweg, lopend langs de gracht, kom je bruggetjes tegen. Ze zijn typerend voor de charme van het dorp Kalenberg, maar kunnen voor gasten die minder mobiel zijn een belemmering vormen.

Eten en drinken

Bij de Wandelconcerten en de Vaarconcerten is geen horecavoorziening. In het centrum, aan het water, vind je de gezellige terrassen van ‘BijJoop’, Het Lokaal en Het Rietershuijs. Ook een aanrader is café De Weerribben nabij P1. De vier restaurants bieden koffie met lekkers, overheerlijke lunches en voor het diner hebben zij speciale menu’s samengesteld. Voor de kleine hap en het tussendoortje staan er vrolijke food-trucks op een pleintje in het centrum van het dorp. Daar kun je ook genieten van gratis pop-up concertjes.


×
×
×